MEDARIS | RFID KÜTÜPHANE SİSTEMLERİ

Kütüphaneler RFID Sayesinde Çok Akıllı!

 

RFID Kütüphane Sistemleri’ni kullanarak kütüphanelerin akıllı çalışmasını ve zamandan tasarruf edilmesini sağlıyoruz.

 

RFID KÜTÜPHANE SİSTEMİ

SİSTEMİN GENEL ÖZELLİKLERİ

Bir RFID (Radyo Frekansı Tanımlama) kütüphane sistemi, kütüphaneler tarafından kitap ve diğer materyallerin envanterini takip etmek ve yönetmek için kullanılan bir teknolojidir. Bu teknoloji, izleme malzemelerinde gelişmiş doğruluk, verimlilik ve hırsızlığa karşı daha fazla güvenlik dahil olmak üzere geleneksel barkod sistemlerine göre bir dizi avantaj sağlar.
Kütüphanelerde RFID teknolojisinin ana avantajlarından biri, materyalleri kontrol etme ve iade etme ile ilgili süreçlerin çoğunu otomatikleştirme yeteneğidir.

RFID ile, kütüphane personelinin artık bir barkod tarayıcı kullanarak her bir öğeyi ayrı ayrı taramasına gerek yoktur. Bu, çıkış sürecini büyük ölçüde hızlandırabilir ve insan hatalarından kaynaklanan hata olasılığını azaltabilir.

Yanlış yerleştirme probleminin çözümüdür.

Birkaç kitabın aynı zamanda giriş ve çıkış kaydının yapılmasına olanak sağlar.

RFID teknolojisi, birçok rutin görevi otomatikleştirerek ve kütüphane malzemeleri hakkında gerçek zamanlı bilgi sağlayarak kütüphane personelinin daha verimli çalışmasına yardımcı olabilir.

Kitapların güvenli bir şekilde giriş çıkış işlemlerini gerçekleştirir.

Düzenli kitap sayımı gerçekleştirir.

RFID KÜTÜPHANE SİSTEMİ nasıl çalışır?

  • RFID Etiketleri: Her kütüphane materyali (kitap, dergi, CD, DVD vb.) üzerine benzersiz bir RFID etiketi veya çip yerleştirilir. Bu etiketler, öğenin benzersiz kimliğini ve ilgili bilgileri içerir (örneğin, kitap adı, yazarı, ISBN, vb.).
  • RFID Okuyucuları: Kütüphane içinde veya çeşitli noktalarda bulunan RFID okuyucuları vardır. Bu okuyucular, RFID etiketlerini algılar ve etiketler üzerindeki bilgileri okur.
  • Kitap Teslim ve Ödünç Alma: Müşteriler, kitapları RFID okuyucuya getirirler. Okuyucu, kitabın RFID etiketini okur ve kitabın envanterden çıkartılmasını sağlar veya müşteriye ödünç verme işlemini başlatır.

Sistemin Avantajları

Gerçek Zamanlı İzleme

Kütüphane içinde kitapların hareketlerini izler. Hangi kitapların ne zaman, nerede ve kim tarafından alındığını takip eder.

Hızlı Arama-Bulma

RFID etiketleri, kitapların raf konumlarını hızlı bir şekilde belirlemeyi sağlar. Bu da müşterilere daha hızlı hizmet sunar.

Hızlı İşlem

Kitap ödünç alma ve iade işlemleri daha hızlıdır. Kitaplar tek tek taranmak yerine, bir grup kitap birden okunabilir.

Ödünç Süre İzleme

RFID, kitapların ödünç sürelerini izler ve gecikmeleri otomatik olarak kaydeder ve önlenmesine yardım eder.

Güvenlik Kontrolü

Kitapların yanlışlıkla veya izinsiz olarak çıkarılmasını engellemek için kullanılabilir ve alarm sistemlerini tetikliyebilir.

Kullanım Alanları

RFID kütüphane sistemi kütüphaneler başta olmak üzere okullar, üniversiteler ve arşivlerde kullanılmaktadır.

 

Kaynaklar

Katalog

Blog

Intelli Count RFID

DİĞER ÇÖZÜMLERİMİZ

AKILLI KANTAR SİSTEMİ

Akıllı kantar sisteminin amacı, kamyonların darası, sahip olduğu yükün ağırlığı ve çıkış tartımı sırasında oluşan problemler ve bu problemlerin giderilmesidir. Otomasyon kapsamındaki tüm taşıyıcı kamyonların otomatik olarak tartımı, tanımlanması, takibi ve yönetimsel raporlama işlemleri sağlanabilmektedir.

Diğer İçerikler

RFID ve IoT alanında tüm gelişmelerden haberdar olmak için bizleri takip etmeye devam edin. Yeni bilgiler ve yeni çözümler çok yakında…

Madencilik Sektöründe RFID

Madencilik Sektöründe RFID

Madencilik sektöründe RFID kullanımı son yıllarda giderek popülerleşmeye başladı. Bu yazımızda nasıl kullanıldığı ve uygulama alanları hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Madencilik sektörü, çeşitli endüstrilerde ve sektörlerde kullanılan değerli kaynakları sağlayarak, uzun süredir küresel ekonomilerin kritik bir bileşeni olmuştur. Son zamanlarda madencilik sektöründe RFID, çok sayıda fayda sağlamış ve madencilik operasyonlarının şeklini değiştirmiştir.

RFID NEDİR?

RFID, okuyucu ile etiket arasında veri aktarmak için radyo dalgalarını kullanan bir kablosuz iletişim teknolojisidir. Etiketler, nesnelere, araçlara veya personele yapıştırılabilen ve benzersiz kimlik bilgileri içeren küçük, dayanıklı cihazlardır. RFID okuyucular ise RFID etiketleri ile iletişim kurabilen ve bunlardan veri toplayabilen cihazlardır. Bir RFID etiketi, bir RFID okuyucunun menziline girdiğinde, etikette saklanan veriler okuyucuya iletilerek, varlıkların ve personelin gerçek zamanlı takibi ve izlenmesi sağlanır.

Madencilik Sektöründe RFID Uygulamaları

Madencilik sektöründe RFID için birincil uygulamalarından biri varlık takibi ve yönetimidir. Büyük madencilik faaliyetlerinde ekipman, araçlar ve aletler, sorunsuz operasyonlar sağlamak için izlenmesi ve verimli bir şekilde yönetilmesi gereken kritik varlıklardır. RFID etiketleri bu varlıklara iliştirilerek bunların doğru bir şekilde izlenmesine ve gerçek zamanlı olarak konumlandırılmasına olanak tanır. Bu, madencilik şirketlerinin varlık kullanımını optimize etmesine, ekipman arıza süresini azaltmasına ve bakım planlamasını iyileştirmesine yardımcı olur. RFID teknolojisi, etiketli öğeler otomatik olarak taranıp kaydedilebildiği için otomatik envanter yönetimini de mümkün kılar. Böylece manuel sayma ihtiyacını ortadan kaldırır ve insan hatalarını azaltır.


Güvenlik, madencilik endüstrisinde en önemli önceliktir ve RFID, güvenlik önlemlerinin geliştirilmesinde etkili olmuştur. RFID etiketleri, madenciler tarafından kişisel koruyucu ekipman (KKD) olarak giyilebilir. Bu da konumlarının gerçek zamanlı olarak izlenmesini sağlar ve güvenlik düzenlemelerine uygunluğu sağlar. Göçme veya gaz sızıntısı gibi bir durumda, RFID teknolojisi madencilerin hızlı şekilde bulunmasına yardımcı olabilmektedir. Yanıt süresini kısaltabilir ve olası zararı en aza indirebilir. RFID özellikli geçiş kontrol sistemleri ve kısıtlı alanlara yetkisiz girişi önleyerek kaza riskini azaltmaktadır.

Madencilik sektöründe bakım onarım işlemlerinde de başlıca RFID kullanılmaktadır. Arızalar maliyetli arıza sürelerine yol açabileceğinden, ekipman bakımı madencilik operasyonları için kritik öneme sahiptir. RFID teknolojisi, ekipman kullanımı, performansı ve durumu hakkında gerçek zamanlı veriler sağlar. Böylece bakım süreçlerini otomatikleştirmeye yardımcı olur. RFID etiketleri, ekipman parçalarına veya bileşenlerine iliştirilebilmektedir. Bu da bunların kolayca tanımlanmasına ve izlenmesine olanak tanır. Bu, ekipman sorunlarının RFID verilerine dayalı olarak erken tespit edilebildiği ve zamanında onarım veya değiştirme yapılmasına izin veren kestirimci bakım sağlar. Bu yaklaşım, madencilik şirketlerinin bakım programlarını optimize

IW KANTAR Intelli Weighbridge Akıllı Kantar Otomasyonu

IW KANTAR Intelli Weighbridge Akıllı Kantar Otomasyonu

RFID Kantar Otomasyonu  Amacı

Türkiye’de ilk olarak Teknopalas tarafından uygulanan UHF RFID Kantar Otomasyonu; tüm taşıyıcı araçların tartımı, yönlendirilmesi, yük ve sürücü bilgilerinin alınması, tartım güvenliğinin sağlanması, merkezi sisteme online veri aktarımı ve yönetimsel raporlama süreçlerini insansız yani operatör ihtiyacı olmayacak şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.

RFID Kantar Otomasyonu Özellikler

Güvenlik

Araç camlarına yapıştırılan etiketler araçlar arasında el değiştiremez. Araç camından söküldüğünde fonksiyonlarını kaybeden, UV ışıklarına karşı yüksek koruma faktörlü, güvenliği artırılmış dünyanın en iyi çipi olarak bağımsız test kuruluşlarınca kabul görmüş Higgs4 çipleri kullanılmaktadır.

Mesafe

Sistemde, antenlerin etiketi görmesi gerekmemektedir, cama yerleştirilmiş TPS RFID araç etiketleri antenler tarafından görülmese bile kapsam alanı içinde algılanabilmektedir. Bu kapsam alanı, ihtiyaçlar doğrultusunda 1-15 metre aralığında değiştirilebilmektedir.
Merkezi Yönetim Modülü Sistem aynı anda 10 kantarı gecikme yaşatmaksızın kontrol edebilecek şekilde tasarlanmıştır.

IP Kamera

Sistem aynı anda her kantara entegre olabilecek IP kamera desteği verebilmektedir. Kantarda tartımı yapılan her aracın tartım kayıtları video veya fotoğraf kaydı ile eşleştirilir.

rfid akıllı kantar sistemi

Raporlanabilir Fotoğraf Kayıt Modülü

Tartım anı; aracın, sürücünün, yükün görüntü değerleri ile ilişkilendirilerek geçmişe yönelik tartımlarla ilgili görsel olarak da takip sağlanmaktadır.

Otomatik Sürücü Kontrolü

Sistem, kantardan geçiş yapan her sürücünün sürücü kartını okuyarak kamera kaydı ile birlikte kontrol altına almaktadır. Böylece sürücüler arasında izinsiz vardiya değişimleri kontrol altına alınmış olmaktadır.

Tutarlılık

Sistemin 7/24 çalışması esnasında yazılan ve okunan tüm veriler, daima ilk kurulduğu günkü gibi tutarlı ve güvenilir olmayı başarmıştır.

Web Tabanlı Raporlama

Sistem, yetkili kullanıcılar tarafından herhangi bir program kurmaya gerek kalmadan internet tarayıcıları üzerinden raporlama imkanı sağlamaktadır.

Dayanıklı Sistem

Tüm hava koşullarında ve olumsuz çevre şartlarında performans kaybı yaratmadan çalışmaya devam edecek yapıya sahip olmalıdır.

Fiş Yazdırma

Manuel veri girişinin elimine edilmesi sayesinde iş gücünden tasarruf edilmektedir

RFID Kantar Otomasyonu Çalışma Prensibi

Araç kantara girer. Aracın dara ağırlık bilgisini okunur ve veriler ana bilgisayara aktarılır. Araç üzerindeki RFID etiket, RFID okuyucu tarafından otomatik olarak algılanır ve araç tanıtma bilgisi ekrandan okunur. Sürücüye ait RFID etiket, RFID okuyucu tarafından otomatik olarak algılanır ve sürücü bilgisi ekrandan okunur. RFID yazılımı sürücü ve araç bilgisini kendi içindeki listeden kontrol eder. Araç ve sürücü bilgisi geçerliyse ağırlığı okur ve tartım kaydını saklar. Tartım işleminin tüm aşamaları,başlangıç-bitiş bilgisi led ekrandan ilgili mesajlarla sürücüye bildirilir. Kamera opsiyonu ilavesi halinde, aracın tartım anındaki fotoğrafları tartım veritabanı dosyasına kaydedilir.

RFID Kantar Otomasyonu Kullanım Alanları

 

Katı Atık Aktarım & Depo Merkezleri Aktarma istasyonlarına gelen silolar kantar üzerinde durduğunda otomatik olarak plaka bilgisi merkezi kantar otomasyon yazılımına gönderilir ve herhangi bir kullanıcı müdahalesine gerek kalmadan tartım işlemi gerçekleştirilir.

Sistemin işleyiş adımları;

• Aktarma istasyonlarındaki tüm silolara ve aktarma araçlarının camlarına yüksek güvenlikli RFID çipler yerleştirilir.
• Peronlarda bulunan RFID okuyucu üniteleri perona yaklaşan araçları tanır.
• Tanıma işlemi araç camlarındaki çipler, peronlara yerleştirilen RFID üniteler ve kontrol yazılımı ile gerçekleştirilir.
RFID sistemi, perona park eden aracın hareketini tamamladığını algılar ve peronlardaki led panellerin ışıklarını yeşile çevirir. Perona yanaşan aracın bilgisini sistem yazılıma gönderir.
• Araç dolum işlemi tamamlanıp, araç perondan ayrılmaya başladığında RFID sistemi bu durumu algılar led panellerin ışıklarını kırmızı ya çevirir.

Hafriyat Depolama Alanları

Bilim, teknoloji, imar, şehircilik, deprem ve kentsel dönüşüm konuları ışığında katı atık konusunun özellikle de kentsel dönüşüm sürecindeki katı atıklar ve geri kazanımının, ülkemizde sağlıklı bir çevre yapılanması, sürdürülebilir yaşam sahalarının inşa edilmesi noktasında son derece önemlidir.

Hafriyat Atığı Ölçme-Yönlendirme

Otomasyonu hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıklarının çevreye zarar vermeyecek şekilde öncelikle kaynakta azaltılması, toplanması, geçici biriktirilmesi, taşınması, geri kazanılması, değerlendirilmesi ve bertaraf edilmesini hızlı ve kontrollü bir şekilde yapılmasını sağlayan teknolojidir.

Atık Kağıt Toplama Merkezleri

Otomasyon kapsamında kantar otomasyonu ile entegre bir şekilde alımı yapılan tüm hurda kağıtların tartım ve analiz işlemlerinin gerçekleştirilmesi, takibi ve yönetimsel raporlama işlemleri sağlanabilmektedir.
Hurda kağıt taşıyan tüm araçların camlarına yapıştırılacak RFID etiketler sayesinde otomatik olarak tanımlanan araçlar insansız olarak tartılarak, tartım işleminin ardından alımı yapılan tüm hurda kâğıtların analiz işlemleri kaydedilerek takibi ve kontrolü gerçekleştirilecektir.

 

SİZ HAYAL EDİN BİZ ÇÖZÜM BULALIM

Adres: Merve Mah. Atatürk Cad. No: 314 Sancaktepe / İstanbul 34791

Telefon: +90 216 465 94 00(pbx)

Faks: 0216 465 94 02

E-Posta: bilgi@teknopalas.com.tr

NAVIZARD MADEN PERSONEL TAKİP SİSTEMİ

NAVIZARD MADEN PERSONEL TAKİP SİSTEMİ

 

Navizard Maden Personel Takip Sistemi Amacı

Yeraltında çalışan personelin sağlığını ve güvenliğini sağlamak için maden içerisinde metalik-fiber optik kablo ile veya kablosuz olarak personelin baretine yerleştirilmiş aktif etiket ile takip edilmesi ve telsiz ile haberleşme sağlanması amaçlanmaktadır. Navizard Maden Personel Takip Sistemi, kaza ihtimalinin yüksek olduğu bu iş kolunda işçilerin sağlık ve güvenliğini olabildiğince maximum seviyede arttırmayı hedeflemektedir.

Olası iş kazalarında yetkiliye anlık bilgi gitmesi sağlanır. Sistem iş güvenliğini arttırmayı hedeflemektedir.

Böylece zaman kayıpları sonucunda ortaya çıkacak zararları en aza indirmek mümkün olacaktır

UHF RFID teknolojisi çalışma alanlarının merkezi sistemden izlenerek operasyonel verimliliğin arttırılmasını sağlar. İş alanlarında olası kazaların önlenmesine ek olarak olası kazaların gerçekleşmesi durumunda arama ve kurtarma çalışmalarının hız ve etkinliğine yönelik önemli imkânlar sağlar.

Maden Personel Takip Sistemi Avantajları

Güvenlik: Madenlerde çalışan personelin güvenliği büyük önem taşır. Takip sistemi, personelin anlık konumunu ve hareketlerini izleyerek acil durumların hızlı bir şekilde tespit edilmesini sağlar.

Acil Durum Müdahalesi: Madenlerde meydana gelebilecek kazalar veya acil durumlarda, personelin konum bilgisi hızlı bir şekilde belirlenir ve müdahale ekipleri doğru yerlere yönlendirilir.

Verimlilik: Takip sistemi, personelin çalışma sürelerini ve verimlilik düzeylerini izlemek için kullanılabilir. Böylece, iş süreçleri optimize edilir ve verimlilik artar.

İş Sağlığı ve Güvenliği: Madenlerde iş sağlığı ve güvenliği çok önemlidir. Takip sistemi, personelin iş sağlığı ve güvenliği politikalarına uygun olarak hareket etmesini sağlar ve gerekli eğitimlerin takibini yapar.

Navizard maden personel takip sistemi