RTLS

Gerçek Zamanlı Konum Takip Sistemi

rtls-iot-teknoloji-img-1

ENDÜSTRİYEL SAHALARDA RFID VE IOT DESTEKLİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ  ÇÖZÜMLERİ

2005 yılında kurulduğu günden bugüne, Teknopalas RFID ve IOT teknolojilerini kullanarak farklı sorunlara çözüm üretmeyi başarmıştır.
Yeni teknolojileri geliştirmesi ve hızlı adapte olabilmesiyle Teknopalas, kurulduğu yıl olan 2005 yılından itibaren 500’den fazla projeyi başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir.

Ülkemizin son yıllarda üretim ve farklı endüstriyel alanlarda başarılı yükselişiyle beraber çalışanların sağlığı ve iş güvenliği konularında yükümlülükler ve farkındalıklar artmaktadır. Olası bir ihtiyaç anında ekipleri hızlı ve doğru yönlendirmek büyük önem taşımaktadır.

Bilgi güvenliğinin kritik önem taşıdığı günümüz dünyasında özellikle IOT teknolojileri ile çeşitli çözümler geliştirilmektedir.
Bu gibi nedenlerle günümüz dünyasında RTLS önem kazanmaktadır.

TEKNOPALAS IOT GERÇEK ZAMANLI LOKASYON BELİRLEME SİSTEMLERİNİN (RTLS) FAYDALARI

  • Karmaşık ve zorlu alanlarda anlık olarak alınabilen verilerle personellerin bulunduğu lokasyonların sürekli kontrolü sağlanabilmektedir.
  • Endüstriyel alanlarda personellerin yoğun ve tempolu çalışması sonucu sıklıkla karşılaşılabilen, saha içerisinde aktif çalışan forklift gibi araçlar ile yaya personellerin birbirlerine tehlikeli ve fazla yaklaştıkları durumlarda erken uyarı verebilmektedir.
  • Sisteme entegre edilebilen çeşitli sensörler ile personelin çalıştığı çevrenin değerleri sürekli olarak ölçülebilmektedir. Örnek vermek gerekirse bir maden sahasında gaz oranları ölçülebilir ve olası bir kaza yaşanmadan önlenebilir.
  • Tehlikeli sahalarda çalışan personellerin kullandıkları iş güvenliği ekipmanlarının çıkarıldığı anda alarm üretebilme veya ne kadar zaman kullanılmadığının tespiti yapılabilmektedir.
  • Sisteme entegre edilebilen sensörler ile tek çalışan personeller yere düştüğünde veya hareketsiz kaldıklarında sistem alarm üreterek kurtarma ve sağlık ekiplerinin bölgeye hızlıca sevk edilmesi sağlanabilmektedir.
  • Sisteme entegre edilebilen sensörler yardımı ile personellerin vücut ısıları, kalp atışları ve farklı vital veriler elde edilebilmektedir. Belirlenen kritik değerlerin aşıldığı durumlarda personelin bulunduğu konuma sağlık ekipleri hızlı bir şekilde yönlendirilebilmektedir.
  • Sistem üzerinde belirlenebilen yetkiler ile personel yetkisi olmayan bir bölgeye girdiğinde uyarı verebilmektedir.
  • Savunma sanayisi gibi bilgi gizliliğinin esas olduğu alanlarda, içerisinde kritik bilgilerin bulunduğu cihazların izinsiz çıkışlarına engel olabilmektedir.
  • Sağlık sektörü gibi sürekli ve güvenilir veriye ihtiyaç duyulan alanlarda farklı amaçlar ile kullanılabilmektedir. Örneğin; anne ve bebeklerin sürekli takibi veya ameliyat sonrası komplikasyon geçirme ihtimali bulunan hastaların sürekli takibi ve vital değerlerinin sürekli olarak ölçülmesi ile kontrolü.

RTLS  sistem ile personeller gerçek zamanlı takip edilir, herhangi bir acil durumda müdahale için kolaylık sağlanır.